Svjetske nagrade sirani Gligora iz Kolana

Bez autora
Oct 31 2012

Na jednom od najstarijih i najuglednijih svjetskih sajmova sireva Global Cheese awards, koji se održava nedaleko od Bristola u Velikoj Britaniji, sirevi sirane Gligora iz Kolana na otoku Pagu dobili su najviša priznanja. Poznati stručnjaci mljekarske industrije proglasili su paški sir Gligora apsolutnim pobjednikom. U ovoj je godini sirana dobila čak 10 nagrada, najviše zlatnih, te kristalnu statuu u Bruxellesu za kvalitetu. To je prvo takvo priznanje koje je dobio hrvatskih proizvođač hrane. Bilo je više od 1200 sireva iz oko 100 zemalja. I među tih 1200 raznih sireva iz cijelog svijeta u tri kategorije dobili su zlato za Paški sir, srebro za Žigljen i srebro za novi miješani sir od kravljeg i kozjeg mlijeka - Dinarski sir.

Svjetske nagrade sirani Gligora iz KolanaNa jednom od najstarijih i najuglednijih svjetskih sajmova sireva Global Cheese awards, koji se održava nedaleko od Bristola u Velikoj Britaniji, sirevi sirane Gligora iz Kolana na otoku Pagu dobili su najviša priznanja.

Poznati stručnjaci mljekarske industrije proglasili su paški sir Gligora apsolutnim pobjednikom.

U ovoj je godini sirana dobila čak 10 nagrada, najviše zlatnih, te kristalnu statuu u Bruxellesu za kvalitetu. To je prvo takvo priznanje koje je dobio hrvatskih proizvođač hrane.

Bilo je više od 1200 sireva iz oko 100 zemalja. I među tih 1200 raznih sireva iz cijelog svijeta u tri kategorije dobili smo zlato za Paški sir, srebro za Žigljen i srebro za novi miješani sir od kravljeg i kozjeg mlijeka - Dinarski sir, izjavio je Šime Gligora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik